Categories
Nyheder

Opdragelsens time er kommet!

Efter et turbulent besøg på Ørestad Gymnasium vil undervisningsminister Merete Risager nu indføre opdragelsestimer i undervisningen. Implementeringen sker ifølge ministeriet allerede næste uge. Skal Helsingør Gymnasium nu også underlægges denne kæmpe omvæltning?

Af Lea Roth-Zawadzki

Merete Risager besøgte i sidste uge Ørestad Gymnasium for at holde et foredrag. Hun forlod stedet efter kun 30 minutter, selvom det var et planlagt besøg på halvanden time. Diverse tilråb fra eleverne på gymnasiet fik Risager til at søge tilflugt i sin ministerbil. Der blev efter sigende ’buhet’, råbt luder og kastet med mønter ved ministeren ankomst, og hun kalder det selv et verbalt overfald. Denne krænkelse har fået Merete Risager op i det røde felt. Hun kræver, at eleverne bliver straffet for deres ”uhensigtsmæssige opførsel”.

Under stor kritik

Risager kræver forandring, og Styrelsen for Undervisning og Kvalitet (STUK) bakker op. I en tresiders lang rapport kritiserer STUK Ørestads elevernes opførsel: ”Samlet set finder styrelsen (…), at ledelsens håndtering af hændelserne i forbindelse med under-visningsminister Merete Riisagers besøg på skolen (…) fremstår særdeles utilstrækkelig og kritisabel.” På trods af at Ørestads rektor trådte frem og undskyldte for elevernes opførsel, var STUK ikke tilfredse.

Kræver forandring

Styrelsen mener, at lederen burde have trådt tydeligere i karakter og opdraget mere på eleverne. Styrelsen, bakket op af Merete Risager, mener, at der skal tages langt mere drastiske midler i brug. Ifølge deres nye rapport, er der brug for en forandring til skolernes opdragelsessystem. Styrelsen har fra i næste uge derfor indført såkaldte ”opdragelsestimer”. Disse timer skal vare længden af et modul og undervise eleverne i god opførsel. Der skal blandt andet indgå et kursus kun baseret på tiltale til højerestående ministre.

Ikke kun Ørestad

Trods det kun var Ørestads elever der overtrådte Merete Risagers grænser, er det ikke det eneste gymnasium der bliver ramt. Undervisningsministeren udtaler: ”Hændelsen på Ørestad Gymnasium var uacceptabel og har givet mig indtrykket af, at denne opførsel er ens på mange gymnasier. Derfor skal opdragelsestimerne selvfølgelig påføres alle landets gymnasier.” Udtalelsen har skabt stor debat på de sociale medier, men beslutningen har været urokkelig fra ministeriets side.

Helsingør Gymnasiums fremtid

Helsingør Gymnasium bliver altså nødt til, selv efter utallige nedskæringer, at finde plads i skemaet til timerne. Der kan argumenteres for, at eleverne på vores gymnasium er ekstremt velopdragne og ikke har brug for disse timer. Desværre bliver de obligatoriske for alle, og hvis opdragelsestimerne ikke implementeres med det samme, vil det få konsekvenser for skolen. Skolen kan nemlig blive frataget en del af deres offentlige støtte. Præcis hvad denne omvæltning betyder for Helsingør Gymnasiums fremtid er endnu uklar.. Én ting er dog sikker: Eleverne kommer ikke til at stoppe med at buhe af Merete Risager.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *